Björn Persson

Björn Persson är en fotograf baserad i Stockholm. I åratal har han rest runt världen på jakt efter spektakulära bilder. Hans passion för vår vackra planet återspeglas i hans bilder.

Björn ser sitt arbete som en konstform snarare än renodlad naturfotografering. Flera av hans fotografier har vunnit prestigefyllda utmärkelser i internationella fototävlingar, och hans arbete kan ses i gallerier över hela världen. Hans arbete kan också beskådas på Natural History Museums permanenta fotosamlingen i London.

I år är han även aktuell med sin nya fotobok The Real Owners of the Planet, som hyllar Afrikas storslagna men hotade djurliv. Senare i höst kommer hans fotografier av vilda tigrar att visas på en utställning på Royal Albert Hall, samt på The Roberto Dutesco Gallery i New York.

Frozen Poetry är hans betraktelse av den Arktiska kontinenten. Under miljontals år har den skulpterats fram till ett naturligt mästerverk. Droppe för droppe riskerar den nu att tyna bort, om vi låter den falla i glömska.

www.bjornpersson.nu

Pelle Unger Gallery   I   pelleungerart@gmail.com   I   +46 70 958 8876  

  • Instagram Social Icon